Volledig scherm
Het wrak van de auto van de vrouw uit Schijndel nadat ze op de kei was gebotst. © Politie Schijndel

Verdachten kei-ongeluk bekennen: 'Kattenkwaad liep zwaar uit de hand'

De drie jongemannen uit Schijndel die worden verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van een ernstig ongeval in hun woonplaats, hebben toegegeven een ruim 40 kilo zware steen op de weg te hebben gelegd. ,,Ze wijzen naar elkaar over hoe groot hun aandeel precies is’’, aldus Irene Klein, advocaat van een van de verdachten.

Quote

Uiteinde­lijk legden ze de kei op de weg. Het is niet duidelijk waarom. Katten­kwaad liep zwaar uit de hand

Advocate Irene Klein

De Schijndelse Tynni Habraken (33) raakte zwaargewond toen zij op de Structuurweg met haar auto op de basaltkei botste. De vrouw liep een incomplete dwarslaesie op. Het is niet zeker of ze ooit nog kan lopen. DNA-sporen op de steen speelden een rol bij de aanhoudingen.

Volgens Klein was het drietal - een jongeman van 19 jaar en twee jongens van 17 jaar - naar een feestje geweest en parkeerde de oudste Schijndelaar onderweg naar huis zijn auto 's nachts in de buurt van de Structuurweg. ,,Ze gingen belletje trekken en hingen wat rond in een wijk. Uiteindelijk legden ze de kei op de weg. Het is niet duidelijk waarom. Kattenkwaad liep zwaar uit de hand.’’

Enkelband

Volledig scherm
Een verbrokkelde kei op de Structuurweg in Schijndel. © Politie Schijndel

Volgens Klein, die de oudste van het drietal verdachten verdedigt, zeggen de Schijndelaren de botsing niet te hebben gezien ('Ze gingen voor die tijd weg'). Ze gaat niet in op de vraag waarom de verdachten zich na het ongeluk niet hebben gemeld bij de politie.

De rechtbank liet de drie
vandaag met een elektronische enkelband naar huis gaan in afwachting van een rechtszaak. Ze worden door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot moord. Volgens Klein is de 19-jarige Schijndelaar weer welkom op de school waar hij over zes weken eindexamen doet.

Tynni Habraken
 was op het moment van het ongeluk ongeveer tien weken zwanger. De baby kwam begin dit jaar gezond ter wereld. 

  1. Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’
    PREMIUM

    Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’

    Een recent door de politie gevonden video toont een brede grijns op het gezicht van Cumali A. uit Steenwijk. Heike Celik kan die beelden niet verdragen. Ze maken haar ziedend. A. is veroordeeld voor het wurgen van haar dochter Denise in 2004. Maar de Steenwijker is voortvluchtig. ,,Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze zaak denk”, zegt de moeder die drie kinderen verloor.