Volledig scherm
Hoofdverdachte van de schietpartij Yvo T. in Verviers op 31 augustus. © AFP

Verdachten schietpartij Spa uitgeleverd

De twee Nederlanders Cyril T. (35) en Mark van den B. (38), die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in Spa, zijn vandaag uitgeleverd aan België en naar een cel overgebracht. 

Dat bevestigde procureur Gilles de Villers Grand Champs. Het tweetal moet nu binnen 48 uur voor de onderzoeksrechter verschijnen.

De rechtbank in Amsterdam gaf vrijdag groen licht voor de uitlevering van het duo uit Limburg. Bij de schietpartij kwam vorige maand de Belgische agent Amaury Delhez (38) om het leven.

De 36-jarige Yvo T. is de hoofdverdachte. Hij was in gezelschap van zijn broer Cyril en Van den B. Beiden beweren geen rol te hebben gespeeld in het dodelijke geweld. Zij wijzen naar Yvo.

  1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
    Video

    Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

    Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’