‘Opa Cees’ heeft mogelijk ook jongens verkracht.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Opa Cees’ heeft mogelijk ook jongens verkracht. © Eric Elich

Verdenkingen tegen ‘opa Cees’ nog ernstiger; hij heeft mogelijk ook minderjarige jongens verkracht

De ernst van de verdenkingen tegen de 70-jarige misbruikverdachte Cees de J. uit Alblasserdam is nog zwaarder geworden. De officier van justitie stelde vrijdagochtend tijdens een tweede regiezitting dat hij naast seksuele handelingen mogelijk ook bij enkele van de elf of twaalf minderjarige jongens is binnengedrongen. Hij zou dan kunnen worden aangeklaagd voor verkrachting.

 1. ‘Opa Cees’ bracht kinderen naar school, nu wordt hij verdacht van ontucht met dertien slachtoffers
  PREMIUM

  ‘Opa Cees’ bracht kinderen naar school, nu wordt hij verdacht van ontucht met dertien slachtof­fers

  Het aantal slachtoffers van de 70-jarige misbruikverdachte Cees de J. uit Alblasserdam is opgelopen tot dertien. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend bij de eerste tussentijdse zitting in de rechtbank. Ouders stonden daar voor het eerst sinds zijn arrestatie in februari oog in oog met ‘opa Cees’ bij wie hun kinderen over de vloer kwamen. In zijn flatwoning werden ze aangezet tot ontucht met hem en een sekspop. ,,Smeerlap!’’
 2. Mensenrechtencollege kritisch op OM na klimaatarrestaties: ‘Demonstratierecht onder druk’

  Mensenrech­ten­col­le­ge kritisch op OM na klimaatar­res­ta­ties: ‘Demonstra­tie­recht onder druk’

  Het demonstratierecht staat ‘ernstig onder druk‘ door het aanhouden van klimaatactivisten die opriepen tot de blokkade van de A12, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens dinsdag. ,,De overheid moet demonstraties faciliteren”, benadrukt het mensenrechtencollege. ,,Inzet van strafrechtelijke instrumenten om de organisatie van een demonstratie te verhinderen is een extreem zwaar middel dat niet makkelijk te rechtvaardigen valt.”