Volledig scherm
© Fotopersburo Bert Jansen

Verkeersinfarct rond Eindhoven na zwaar verkeersongeval op A2

Snelweg dichtDoor een ongeluk op de A2 bij Best met een gekantelde vrachtwagen is de weg richting Den Bosch afgesloten. Het ongeluk gebeurde rond half drie en zorgde voor een ravage op de weg. Volgens de politie zijn er meerdere gewonden gevallen. Verkeer moet rekening houden met een zware avondspits. 

Opgeteld staat er op de wegen rondom Eindhoven 67 kilometer, zegt de VID (Verkeers Informatie Dienst). De wachttijd op lokale wegen kan oplopen tot enkele uren.

Lees door onder de tweet. 

Bij het ongeluk waren zes voertuigen betrokken. Twee vrachtwagens en vier auto's. Drie mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Ze doen onderzoek naar de oorzaak.

Door het ongeluk ligt de weg bezaaid met onderdelen. Van de vrachtwagencabine is niks meer over.

Er waren meerdere hulpdiensten opgeroepen waaronder een traumahelikopter. 

Lees door onder de foto. 

Volledig scherm
© Fotopersburo Bert Jansen

Omleidingen

Rijkswaterstaat meldt dat de weg tussen Eindhoven en Den Bosch vanaf knooppunt Ekkersweijer dicht is. Verkeer richting Den Bosch moet Tilburg volgen via de A58 en A65.

De afhandeling van het ongeluk is in volle gang, maar Rijkswaterstaat verwacht dat de weg nog uren dicht is. Rond 18.30 uur zal de weg weer open zijn.

Vanwege de file op de A2 is er ook een omleiding ingesteld voor het verkeer richting Rotterdam en Utrecht. Het verkeer moet hier Nijmegen volgen via de A73 en de A50.