Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie: een sonarboot van Rijkswaterstaat © ANP

Vermiste drenkeling Born dood gevonden

Brandweer en politie hebben in Born (Limburg) een 25-jarige Poolse man, die sinds vanmiddag was vermist na een val van een schip, dood gevonden.  De man was aan het werk op een boot die was afgemeerd bij een industrieterrein aan een zijtak van het Julianakanaal.

Nadat de melding over de man aan het begin van de middag was binnengekomen, kwam een reddingsoperatie op gang. De drenkeling werd echter niet gevonden. Daarom is in de loop van de middag de hulp van duikers en een sonarboot ingezet om te zoeken naar het lichaam. De hulpdiensten gingen er al enige tijd vanuit dat de man niet meer zou leven.  

Het scheepvaartverkeer op het deel van het kanaal waar het is gebeurd, werd in verband met het zoeken stilgelegd. De politie gaat niet uit van een misdrijf maar van een noodlottig ongeluk. 

  1. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

    Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

    Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker van Rechtsbescherming.