Vermiste Joän is weer terecht: ‘Ze wil nu rust’

De vermiste Joän (18) uit Zetten is terecht en maakt het goed. Dat bevestigen haar stiefmoeder en een vriendin aan deze site. De politie heeft haar vermissingsbericht inmiddels verwijderd.

De geboren Arnhemse was sinds eind januari spoorloos. De politie verspreidde op 1 februari een opsporingsbericht over de toen nog minderjarige Joän.

Ze werd afgelopen weekend 18 jaar. ,,We hebben afgelopen zondag een berichtje van haar gehad dat het goed met haar gaat”, zegt de vriendin, die niet bij naam genoemd wil worden. 

‘We zijn opgelucht

,,Joän stuurde ook een foto mee - daarom weet ik zeker dat ze het echt is. We zijn opgelucht. Ze is ook met haar vader naar de politie geweest om te laten weten dat er niet langer sprake is van een vermissing.” 

De jonge vrouw is volgens de vriendin bij haar vader en stiefmoeder. Haar stiefmoeder wil er niet al te veel over kwijt. Ze laat aan deze site weten dat Joän in goede handen is. ,,Ze wil nu rust", zegt ze.

Zorgen

Volledig scherm
Joän. © Esther Muller

De politie maakte zich lange tijd zorgen om de jonge vrouw, die op 28 januari op de fiets naar haar stageadres in Heteren was vertrokken. Daar werd ook haar fiets aangetroffen.

 Het vermoeden was dat ze door een vriend was opgehaald en dat ze naar België zouden zijn vertrokken. Inmiddels heeft de politie het opsporingsbericht van de site gehaald. ,,Dat doen we alleen als er geen sprake meer is van een vermissing”, zegt een woordvoerster.

De verdwijning van Joän zou te maken hebben met familieomstandigheden. Joäns ouders zijn gescheiden. Haar moeder Esther Muller liet deze week nog weten dat ze zich zorgen maakt om haar dochter. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!