Volledig scherm
Bij het dodelijk ongeluk op de N250 bij Den Helder kwam de 30-jarige marinier om het leven. © Videostill

Verongelukte marinier (30) was net voor de tweede keer vader

Een van de drie mensen die zijn omgekomen bij het ernstige verkeersongeluk gisteren bij Den Helder was net voor de tweede keer vader geworden.

Het gaat om een marinier uit Lisserbroek. Hij had vorige week ontslag genomen omdat hij niet naar Vlissingen wilde verhuizen.

De 30-jarige man vocht als marinier in Afghanistan, waar hij op een bermbom reed, maar dat wonderwel overleefde. Hij kreeg raketten op zijn pantservoertuig afgevuurd, maar ook die raakten hem niet.

Gisteren overleed hij door het tragische ongeluk op de N250, waarbij ook twee inzittenden van een auto met Duitse kentekenplaten om het leven kwamen. De auto’s botsten frontaal op elkaar, waarna de weg uren werd afgesloten voor al het verkeer.

Zijn vader maakte het nieuws zelf op Facebook bekend. Hij herinnert zijn zoon als een ‘oprechte jongen en recht door zee’.  Hij was getrouwd en had twee kinderen, waarvan de jongste nog maar 6 weken. De sergeant doorliep de meest zware training van mariniers en kwam terecht bij de Special Forces. De laatste jaren had hij een functie bij de Dienst Speciale Interventies. Hij zou nu aan de slag gaan bij het Arrestatie Team van de politie.

Het nieuws is als een mokerslag aangekomen bij het Korps Mariniers en de marine, ook al de sergeant zijn afscheid al aangekondigd. ,,We zijn een kameraad verloren. Een noodlottig ongeval maakte gisteren een veel te vroeg einde aan zijn leven. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden,'' schrijft de korpsadjudant op twitter. Het is een van de vele reacties. ,,Waar we allemaal bang voor waren,'' schrijft een ander. ,,De kans was zo groot dat het iemand uit onze gelederen was. Gecondoleerd allen'' schrijft ene Co, waarmee hij doelt op de plaats van het ongeval die zo vergroeid is met de marine.

Op verzoek van de familie is de naam van de  omgekomen marinier uit bovenstaand artikel  gehaald.