Volledig scherm
© EPA

Verongelukte vader (44) en dochter (4) uit Scherpenzeel wilden vakantie vieren in Kroatië

Het Nederlandse gezin dat zondagmorgen op de A8 bij München betrokken was een eenzijdig, ernstig ongeluk, is afkomstig uit Scherpenzeel. De familie was op weg naar Kroatië om daar vakantie te vieren, zeggen buren. 

Vader (44) en dochter (4) kwamen bij het ongeluk om het leven. De 39-jarige moeder, haar dochter van 12 en zoon van 11 jaar oud raakten ernstig gewond en liggen nog in het ziekenhuis. 

Het gezin was volgens buren in de nacht van zaterdag op zondag vertrokken naar hun vakantiebestemming. ,,Het is vreselijk. We kennen elkaar allemaal in deze straat en zijn altijd weer blij als iedereen veilig terug is. Maar nu horen we dit", vertelt een buurvrouw. De familie woont al jaren in Scherpenzeel.  

Het ongeval vond zondagochtend om 7.30 uur plaats nabij de gemeente Brunnthal. Het witte minibusje waar het gezin inreed, kwam door nog onduidelijke redenen in een bos naast de snelweg terecht en knalde vervolgens tegen een boom. 

Hulpdiensten rukten massaal uit, maar de hulp kwam te laat voor de vader van het gezin en een kindje van 4 jaar. Zij zaten op de achterbank, de vader links en het dochtertje in het midden. 

De andere twee kinderen raakten door de klap tegen de boom bekneld en moesten door de brandweer worden ontzet. Volgens de autoriteiten zijn de moeder en de twee kinderen met traumahelikopters zwaargewond afgevoerd naar verschillende ziekenhuizen. Volgens de politie vechten de drie voor hun leven. 

Slaap

De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. ,,De toedracht van het ongeluk - of het nu een technisch mankement, een inschattingsfout is of dat de automobilist wellicht in slaap is gevallen, is volkomen onduidelijk”, aldus een politiewoordvoerder. 

De A8 was een tijdje afgesloten in de richting van Salzburg.