Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen. © ANP

‘Verpleegkundige en leraar met long covid hebben recht op schadevergoeding’

Zorgverleners, welzijnswerkers en onderwijzers die na een coronabesmetting onder langdurige klachten gebukt gaan, hebben recht op een schadevergoeding van vele duizenden euro’s, vindt de vakbeweging. Sterker nog, het kabinet heeft daartoe een morele plicht. 

14 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  @Frans van Raaij nou ik moet je even in deze toespreken ik ben wat de wia betreft een ervaringsdeskundige. ik mocht er dus ook gebruik van maken.
 • Pjotr de Kok

  1 maand geleden
  Kijk je op de gezondheidssites naar 'symptomen chronische verkoudheid', dan zie je exact dezelfde ziekteverschijnselen als b8j long covid, inclusief langdurige vermoeidheid en geur- en smaakverlies. Wordt het dan niet de hoogste tijd om hen en mensen met langdurige gewone griepverschijnselen ook te compenseren?
 • josz Grootveld

  1 maand geleden
  Overbodig dit. Je kunt jouw werkgever aansprakelijk stellen als hij zijn zorgplicht niet na is gekomen. Huur een letselschadeadvocaat in.
 • Henk Doddema

  1 maand geleden
  Deze mensen stonden in de frontlinie zonder dat er voldoende beschermingsmiddelen waren. Vooral in de verpleeghuizen was er een chronisch tekort aan beschermingsmiddelen. Laten we de de verontwaardiging richten op Rutte en de Jonge.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Ik heb met deze mensen die in de frontlinie stonden te doen. Maar schadevergoeding? Ik voorzie een hoop valkuilen en misbruik.