Lilly Mentzel, medewerker Patiëntenbetrekkingen Amphia
Volledig scherm
PREMIUM
Lilly Mentzel, medewerker Patiëntenbetrekkingen Amphia © Gerlach Hochstenbach

Verslag uit Amphia Ziekenhuis: ‘We maken hier dingen mee die je nooit meer zult vergeten’

Personeel van het Amphia Ziekenhuis werkt al weken onder hoogspanning. Lilly Mentzel begeleidt patiënten en familie binnen de muren van het Bredase ziekenhuis. ,,Het heftige zit ‘m er vooral in dat je de familie van patiënten niet voor 100 procent kunt steunen.’’

Er zijn veel coronapatiënten die bij aankomst in het Bredase ziekenhuis onmiddellijk op de intensive care aan de beademing gaan. ,,Als de patiënt nog aanspreekbaar is, neemt hij bewust afscheid van familie voor twee of drie weken, of misschien wel voor altijd. Dat vind ik schrijnend, ‘schat, we gaan ervoor, maar of ik het haal, dat is niet zeker’.”

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.