Een coronapatiënt krijgt thuis in Goudswaard zuurstof na zes dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben met corona. Ze wordt hier gecontroleerd door de huisarts die naar haar longen luistert.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatiënt krijgt thuis in Goudswaard zuurstof na zes dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben met corona. Ze wordt hier gecontroleerd door de huisarts die naar haar longen luistert. © Arie Kievit

Vertekend beeld van ernst pandemie door ontbreken thuispatiënten in coronacijfers

Honderden ernstig zieke mensen ontbreken elke dag in de coronacijfers. Zij krijgen thuis zuurstof en zorgen daarmee voor wat lucht in de ziekenhuizen, maar dat geeft wel een vertekend idee van de ernst van de pandemie in Nederland. ,,De politiek baseert coronamaatregelen en dus ook versoepelingen nu op een te rooskleurig beeld.”

2 reacties

 • Joris Goedbloed

  1 jaar geleden
  Het is niet juist wat de Gelderlander nu stelt. De mensen die thuis verzorgd worden zijn meegeteld in de ziekenhuis opnamen maar niet als IC patienten...!!!
 • Pieter Zeeuw

  1 jaar geleden
  Er is geen acuut gevaar voor de Volksgezondheid, er is chronisch capaciteitsgebrek in de zorg: in 2012 waren er nog 2.800 IC bedden en meer dan 50K ziekenhuisbedden inclusief bemensing. Geen acuut gevaar betekent Geen vrijheidsbeperkingen, maar slechts adviseren.
 1. Samir zat maanden vast, nu wast hij de auto van Wendy van Dijk: 'Dacht dat ik stoer was’
  PREMIUM

  Samir zat maanden vast, nu wast hij de auto van Wendy van Dijk: 'Dacht dat ik stoer was’

  Hij zat in de gevangenis met de grootste criminelen van het land, brak in bij meerdere huizen en kreeg na tweeënhalf jaar achter de tralies direct van zijn ‘vrienden’ de vraag of hij wéér 20.000 euro uit een woning wilde halen. Deze lokroep wist Samir Rahbi (30) te weerstaan en belandde door de steun van zijn familie op het rechte pad. ,,Het snelle geld lijkt verleidelijk, maar het brengt alleen maar ellende.”