Volledig scherm
© Politie/Facebook

Verwaarloosd jongetje aangetroffen op camping Winterswijk

Agenten hebben in afgelopen nacht een 'vermagerd jongetje' aangetroffen op een camping in Winterswijk. De politie heeft de twee ouders aangehouden nadat campinggasten een melding over het kind hadden gemaakt.

Het jongetje werd ontdekt in de tent van de campinggasten. Hij was aan het eten en zag er erg mager uit, aldus de politie. Daarom hebben de campinggasten de politie gebeld.

Terwijl de agenten zich over het kind ontfermden, zijn andere agenten naar de caravan van de ouders gegaan. Toen ze aanklopten probeerde de moeder te vluchten, na een korte achtervolging kon ze aangehouden worden. Ook de vader van het kind is aangehouden. Beide ouders hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

In de caravan waren ook twee andere kinderen en verschillende dieren aanwezig. De kinderen zijn onder de tien jaar, het jongetje dat werd gevonden is de middelste van de drie. Voor de kinderen en dieren is opvang geregeld. De ouders zitten nog vast. Na eerste onderzoek bleek dat de moeder gesignaleerd stond voor de Duitse politie, ze moet nog een celstraf uitzitten.

In verband met de privacy van de kinderen geeft de politie geen verdere details.