Vete tussen twee families: tien politiewagens rukken uit voor vechtpartij

UpdateTien politiewagens rukten uit voor een grote vechtpartij in Tilburg. Drie mensen raakten zwaargewond. Met meerdere ambulances zijn zij met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. In de wijk is het ook vandaag nog een ravage. Navraag leert dat het gaat om een vete tussen twee families. De politie heeft een 60-jarige man aangehouden.

Auto's zijn kapot, ruiten zijn ingeslagen, er liggen bakstenen en een scooter op straat in de Korhoenstraat in de Vogeltjesbuurt in Tilburg. De sfeer was grimmig: de politie moest met tien wagens komen en hield mensen met wapenstokken en politiehonden uit elkaar.  

Navraag leert dat het gaat om een vete tussen twee families, die al langer ruzie hadden. Ze wonen in dezelfde straat, op vijf huizen van elkaar. De situatie is nu ‘rustig’ in de buurt, meldt de politie. Maar in de wijk is het nog steeds een ravage.

Alle ruiten ingeslagen

In en rond twee huizen is het ook donderdagochtend nog een grote troep. Van één van de huizen zijn alle ruiten ingeslagen, en ligt er nog altijd een scooter total loss op de stoep. De politie heeft de straat de hele nacht bewaakt, en blijft er ook donderdagochtend nog bij. De rommel, waaronder ook veel glas en een plantenbak op straat, mogen nog niet worden opgeruimd.

De wijk werd vannacht afgezet met linten, getuigen en betrokkenen zijn gehoord door de recherche. De situatie in de buurt werd na een paar uur rustiger. Het is nog niet bekend of er mensen zijn aangehouden. 

Volledig scherm
De chaos in de Korhoenstraat in Tilburg nadat drie mensen zwaargewond raakten. © Persburo BMS / Jack Brekelmans

Ambulances

Volledig scherm
De chaos in de Korhoenstraat in Tilburg nadat drie mensen zwaargewond raakten. © Persburo BMS / Jack Brekelmans

In eerste instantie meldde de politie dat de drie gewonden zichzelf hadden gemeld in het ziekenhuis, maar die blijken door een ambulance daar naartoe te zijn vervoerd. 

De wijk is afgezet met linten, getuigen en betrokkenen worden gehoord door de recherche. Er is nog geen dader aangehouden. 

Volledig scherm
De chaos in de Korhoenstraat in Tilburg nadat drie mensen zwaargewond raakten. © Persburo BMS / Jack Brekelmans
  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”