Volledig scherm
Rémon W. in de rechtbank in Zutphen. © Petra Urban

Vier jaar cel en tbs voor doodrijder Zelhem

De 39-jarige Rémon W. uit Doetinchem, die vorig jaar in Zelhem een ongeval veroorzaakte waarbij een 4-jarig kind omkwam, is veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging. 

De officier van justitie eiste een celstraf van 6 jaar en tbs. De man krijgt ook een rijverbod van vijf jaar en hij moet de nabestaanden een schadevergoeding betalen: 37.000 euro voor de vader, 32.000 euro voor de moeder en 19.000 euro voor hun dochtertje.

Bij de aanrijding op de Ruurloseweg in Zelhem kwam een 4-jarige jongen om het leven. Een meisje van 3 raakte ernstig gewond. Rémon W. had de auto van zijn psycholoog gestolen. Die was bij hem thuis op bezoek om een rapport te kunnen opstellen over zijn psychische gesteldheid. 

Psychische problemen

'Ik was manisch psychotisch', zei Rémon W. eerder over die bewuste dag. Hij kampte met psychische problemen en was een paar dagen voor het ongeluk vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. De Doetinchemmer was tijdens het ongeval ruim een week op vrije voeten in verband met een ander delict.

Het dodelijke ongeval trok vorige zomer landelijk veel aandacht. Zo sprak de moeder van Rémon W. publiekelijk haar onbegrip uit over het feit dat haar zoon op vrije voeten was. Zij zou ook al voor het ongeluk gewaarschuwd hebben dat haar zoon een gevaar was voor anderen. 'Zijn auto is zijn moordwapen', zei ze.

  1. Grote onrust rond rijschool: duizenden leerlingen woest, eigenaar ‘ondergedoken na kogel in brievenbus’

    Grote onrust rond rijschool: duizenden leerlingen woest, eigenaar ‘ondergedo­ken na kogel in brievenbus’

    Een eigenaar van een rijschool in Zoetermeer is vandaag ondergedoken omdat hij en zijn gezin ernstig bedreigd zouden zijn door klanten. Dat gebeurde vlak nadat het faillissement van zijn rijschool werd uitgesproken. Duizenden leerlingen vrezen hun geld kwijt te zijn. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt Verkeersschool Aalbregt in een verklaring.