Volledig scherm
De nieuwste eekhoornfoto gaat net als de vorige internationaal viral. © Dick van Duijn

Visboer schiet weer raak met fraaie eekhoornfoto: ‘Mijn werk gaat hele wereld over’

fotoDe Noordwijkse visboer en hobbyfotograaf Dick van Duijn (34) heeft voor de tweede keer in een paar maanden tijd een foto gemaakt die internationaal viral gaat. In september ging het om een in Oostenrijk gemaakt kiekje van een eekhoorn die met gesloten oogjes aan een bloem ruikt, met zijn nieuwste foto schiet Van Duijn wederom raak. Te zien is een eekhoorn die met een nootje in zijn bek, ergens in Brabant, over het water springt. 

Net als bij de vorige foto, is de belangstelling voor zijn jongste kiekjes weer ongekend groot. Op zijn Instagramaccount kreeg de nieuwe, haarscherpe foto in amper een dag tijd ruim 15.000 likes. De creatieve Noordwijker schrijft erbij: ‘Gisteren heb ik de dag doorgebracht van zonsopkomst tot zonsondergang in Brabant om eekhoorns te fotograferen in herfstsferen. Ik had nooit kunnen dromen dat ik thuis zou komen met deze fantastische droomfoto. Alles is perfect: de herfstkleuren als achtergrond, het licht en de opspattende waterdruppels’.

Of de kassa rinkelt bij Van Duijn, is niet duidelijk. De hobbyfotograaf: ,,Ik ben weer benaderd door media in binnen- en buitenland. Mijn eekhoorn komt, net als in september, in kranten en op televisie.”

Zijn vorige foto ging de hele wereld over. Fox News, NY Post, Daily Mail, NBC en vele andere internationale media plaatsten de eekhoornfoto. Daarnaast vloog het plaatje ook nog eens over de digitale toonbank via zijn eigen website. De opbrengst investeert in hij in zijn fotografiewensen, zoals betere apparatuur. 

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.