Inwoners van Nieuwdorp kregen eerder vliegenvallen van de gemeente Borsele. Daar zit een lokstof in waar de vliegen op af komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Nieuwdorp kregen eerder vliegenvallen van de gemeente Borsele. Daar zit een lokstof in waar de vliegen op af komen. © Melita Lanting

Vliegen teisteren inwoners Nieuwdorp al tien jaar lang: ‘Ik loop weer de hele tijd te meppen’

Opnieuw zucht Nieuwdorp onder een vliegenplaag. Op sociale media regent het klachten uit het dorp in Zeeland. ,,Het zag vrijdag ineens zwart van de vliegen in huis. In een paar uur tijd heb ik er zeker vijftig dood gemept”, zegt bewoonster Savanna Wage van de Schippersweg.

Zeventig reacties kwamen binnen via de Facebookgroep van Nieuwdorp. De Schippersweg, de Prinses Christinastraat, de Prinses Beatrixstraat en nog enkele straten zijn getroffen door een invasie van vliegen. Wage: ,,Het is vrijdag begonnen. Het zijn er enorm veel. Ik loop de hele tijd te meppen. Gelukkig vliegen ze alleen rond en gaan ze niet op je armen, benen en hoofd zitten.”

Esther Sprenger uit de Beatrixstraat meldt al 120 vliegen naar de eeuwige jachtvelden te hebben gestuurd. Leon Niewenhuijse zegt dat ‘wij er ook veel hebben’.