Vloedgolf verrast mensen op strand Vlissingen; drie mensen naar ziekenhuis

videoEen vlak langs het Vlissingse Badstrand varend schip heeft vanavond rond 19.10 uur voor paniek bij badgasten gezorgd. Zeker zeven mensen werden door een vloedgolf het water in getrokken. Drie mensen, waaronder twee kinderen van 3 en 5 jaar, zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. 

Het waarschijnlijk te dicht of te snel langs het strand varende schip veroorzaakte een vloedgolf die veel strandgangers verraste. Het vele water spoelde een aantal mensen, evenals veel bad- en strandspullen, omver.

De meeste mensen konden daarna zelf het strand weer bereiken. Omstanders schoten de overige slachtoffers te hulp. De strandwachten van Stichting Strandexploitatie Veere (SSV), wier dienst tot zes uur 's avonds loopt, waren nog bezig met het legen van vuilniszakken en konden daardoor ook hulp bieden en het opgeroepen ambulancepersoon assisteren. 

Lees door onder de foto. 

Politieagenten praten na met badgasten.
Volledig scherm
Politieagenten praten na met badgasten. © HV Zeeland

Twee kinderen

De vloedgolf verrast de strandgangers in Vlissingen.
Volledig scherm
De vloedgolf verrast de strandgangers in Vlissingen. © PZC

Uiteindelijk zijn drie mensen, onder wie twee jonge kinderen, die te veel water binnenkregen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ze er aan toe zijn, was vanavond nog niet bekend. Hoofd strandwachten Tim Wouters van SSV was blij dat er nog acht strandbewakers op en om de post waren. ,,Ze zagen de vloedgolf vanaf ongeveer de Gevangentoren richting Nollestrand rollen. Zo'n hoge golf hadden ze nog niet eerder gezien. Gelukkig konden ze mensen helpen en kalmeren. Drie mensen moesten uiteindelijk voor controle naar het ziekenhuis, de overige badgasten konden op eigen kracht naar huis.”

De Vlissingse loco-burgemeester John de Jonge, die vanuit zijn woning aan de boulevard zo het Badstrand op kijkt, werd vanavond ook ingelicht. Hij kon nog niets zeggen over de oorzaak en eventuele schuld van een gezagvoerder van een passerend schip of onoplettendheid van strandgangers. ,,We zijn druk aan het inventariseren wat er precies is gebeurd. Daar kan ik vanavond nog geen uitspraken over doen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.