Carlie Mennen (27) uit Deurne volgt een klinische behandeling bij Dimence Groep in Deventer. Ze verblijft daar nog acht maanden. Het is voor haar de laatste strohalm: na dertien jaar in de ggz wil ze een ander leven, of helemaal geen leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Carlie Mennen (27) uit Deurne volgt een klinische behandeling bij Dimence Groep in Deventer. Ze verblijft daar nog acht maanden. Het is voor haar de laatste strohalm: na dertien jaar in de ggz wil ze een ander leven, of helemaal geen leven. © Ruben Meijerink

Voor Carlie (27) is er nog maar één droom: een eigen hulphond. Als dat niet lukt, wil ze er niet meer zijn

Als talentvol zwemster van PSV Eindhoven lag ze in hetzelfde zwembad als Ranomi Kromowidjojo en zwom ze met haar ploeg een nationaal jeugdrecord. Dertien jaar later zit Carlie Mennen (27) in een ggz-instelling in het voor haar onbekende Deventer. In de knop gebroken, vechtend voor een viervoeter. ,,Ik wil een ander leven of helemaal geen leven.”

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.