Voor tien euro heb je zo een geel boekje, ook zonder vaccinatie

videoHet blijkt voor niet-gevaccineerden kinderlijk eenvoudig om op bepaalde plekken in Nederland tóch aan een vaccinatieboek te komen. Mensen die al twee prikken hebben gehad, kunnen het ‘gele boekje’ zonder controle laten stempelen, ontdekte AD-verslaggever Ilah Rubio. Vervolgens kun je de naam van een ander, die niet gevaccineerd is, op dat boekje zetten. En dat kun je meerdere keren herhalen.

11 reacties

 • M. v.d. Kaa

  1 jaar geleden
  Of er nou sjoemelaars zijn of niet, de GGD gaat wel degelijk de fout in. Zaken die persoonsgebonden zijn, dienen al sinds jaar en dag zorgvuldig ingevuld te worden. Zo ook je gele boekje, wat wel degelijk als officieel wordt gezien. Gegevens ter plekke invullen, ID controleren, NAW check, dan stempel. Maar ja, iedere kneus mag plaats nemen achter de GGD desk en telefoon sinds Covid, dus sta hier niet van te kijken.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  weigeren en uit de handel
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  @Matie, bij de GGD zeiden ze mij dat je ook de uitgeprinte QR code in het boekje moet leggen. Sjoemelaars hebben die niet en worden dan teruggestuurd als ze het vliegtuig uitstappen.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Het gele boekje moet dus gewoon geweigerd worden als er kans op sjoemelen is.
 • Nicky Jansen

  1 jaar geleden
  Heel slim, maar niet zo slim als het virus. Dat laat zich niet om de tuin leiden door een geel boekje. Vaccineren is het enige wat helpt als je niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar weer op vakantie wilt.