Voor tien euro heb je zo een geel boekje, ook zonder vaccinatie

videoHet blijkt voor niet-gevaccineerden kinderlijk eenvoudig om op bepaalde plekken in Nederland tóch aan een vaccinatieboek te komen. Mensen die al twee prikken hebben gehad, kunnen het ‘gele boekje’ zonder controle laten stempelen, ontdekte AD-verslaggever Ilah Rubio. Vervolgens kun je de naam van een ander, die niet gevaccineerd is, op dat boekje zetten. En dat kun je meerdere keren herhalen.

11 reacties

 • P Van de Kaa

  2 maanden geleden
  Of er nou sjoemelaars zijn of niet, de GGD gaat wel degelijk de fout in. Zaken die persoonsgebonden zijn, dienen al sinds jaar en dag zorgvuldig ingevuld te worden. Zo ook je gele boekje, wat wel degelijk als officieel wordt gezien. Gegevens ter plekke invullen, ID controleren, NAW check, dan stempel. Maar ja, iedere kneus mag plaats nemen achter de GGD desk en telefoon sinds Covid, dus sta hier niet van te kijken.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  weigeren en uit de handel
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Matie, bij de GGD zeiden ze mij dat je ook de uitgeprinte QR code in het boekje moet leggen. Sjoemelaars hebben die niet en worden dan teruggestuurd als ze het vliegtuig uitstappen.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Het gele boekje moet dus gewoon geweigerd worden als er kans op sjoemelen is.
 • Nicky Jansen

  2 maanden geleden
  Heel slim, maar niet zo slim als het virus. Dat laat zich niet om de tuin leiden door een geel boekje. Vaccineren is het enige wat helpt als je niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar weer op vakantie wilt.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.