Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen op het Binnenhof na afloop van de wekelijkse ministerraad
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen op het Binnenhof na afloop van de wekelijkse ministerraad © ANP

Voorstel: compensatie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagenkinderen

Het kabinet overweegt om kinderen van ouders die slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal, maximaal 7500 euro aan tegemoetkoming te geven. Het voorstel hiertoe is gebaseerd op een voorstel van een panel van gedupeerde kinderen zelf, schrijft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Het gaat om ongeveer 70.000 jongeren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

3 reacties

 • F Keuben

  1 maand geleden
  @ Anton van Driel Zo Waar!!
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Anton, er moet natuurlijk meer gebeuren voor deze kinderen, maar dat wil niet zeggen dat wat er nu geboden wordt helemaal niks is. Als ik het goed lees wordt er ook op andere manieren hulp geboden, dus "schaamteloos" vind ik overdreven.
 • Anton van Driel

  1 maand geleden
  Schaamteloos. Een hele jeugd van tientuizenden kinderen naar de klote geholpen door hoogmoedige en machtsbeluste ambtenaren/politici/bestuurders en dan ook nogde zaak afkopen met een schamele 4/5 maandsalarissen op minimum niveau. Hun functie loopt af en de dames en heren gaan door naar de volgende semipublieke, dikbetaalde baan niet omkijkend naar het leed wat ze verricht hebben. Die kinderen houden waarschijnlijk hun hele leven last van deze ellende op tal van levensgebieden.
 1. Verdachten van doodschoppen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich
  Update

  Verdachten van doodschop­pen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich

  Zeker twee verdachten van de fatale knokpartij op Mallorca hebben zich gemeld bij de Nederlandse politie. Justitie kan voorlopig niets, aangezien het rechtshulpverzoek vanuit Spanje nog niet binnen is. De twee verdachten horen bij een groep van negen mannen die betrokken zouden zijn bij het doodschoppen van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen. De groep verdachten komt uit Hilversum en omgeving, bevestigen bronnen tegen deze site.