Mient Jan Faber, Nederlands vredesactivist die vooral bekend werd als secretaris van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) en wiskundige.
Volledig scherm
Mient Jan Faber, Nederlands vredesactivist die vooral bekend werd als secretaris van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) en wiskundige. © ANP / Phil Nijhuis

Vredesactivist Mient Jan Faber (81) overleden

UpdateVredesactivist Mient Jan Faber is vandaag in Amstelveen overleden. Dat meldt vredesorganisatie Pax. Faber verwierf als secretaris van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) bekendheid als organisator van de grote demonstraties tegen de kernwapens in de jaren 80. Zo liep hij voorop bij de grootste betoging ooit in Nederland in 1983, toen zo'n 550.000 mensen in Den Haag tegen die wapens demonstreerden.

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.