Ter illustratie: Studenten op de TU in Delft. Deze studenten hebben niets met de inhoud van dit verhaal te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: Studenten op de TU in Delft. Deze studenten hebben niets met de inhoud van dit verhaal te maken. © Marco De Swart

Vrees voor Chinese spionage op TU Delft, maar kabinet wil geen zwarte lijst

Dat het Chinese leger via Chinese studenten en onderzoekers kennis opdoet bij de TU Delft, is goed mogelijk volgens demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Maar het vooraf streng screenen van studenten, of het opstellen van een zwarte lijst om het delen van militaire informatie te voorkomen, daar wil het kabinet niet aan.  

3 reacties

 • Henk Doddema

  1 maand geleden
  De Pakistaan Khan stal bij Urenco atoomgeheimen. De klokkenluider, die hiervoor waarschuwde werd genegeerd. Pakistan, Noord Korea en Iran hebben/krijgen door Nederlandse nalatigheid een atoombom.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  wat dit kabinet wil is helemaal niet meer van belang. zij zijn afgetreden en hebben dus totaal niets meer te vertellen.
 • Johan van Oranje

  1 maand geleden
  Het welbekende Kop in het zand steken van deze D66 politica. Typisch voor deze partij.
 1. Honderden jongeren slaags op stranden van Zandvoort en Noordwijk: vier mensen opgepakt
  Update

  Honderden jongeren slaags op stranden van Zandvoort en Noordwijk: vier mensen opgepakt

  Op de stranden van Zandvoort en Noordwijk hebben woensdagavond grote groepen jongeren ruzie met elkaar gezocht. Ook het strand in Bloemendaal werd leeg geveegd. Bij de vechtpartij in Zandvoort raakten drie mensen gewond. Een 29-jarige Amsterdammer is aangehouden, omdat hij politiebevelen niet opvolgde. Ook een 29-jarige vrouw werd opgepakt, omdat ze een fles tegen iemand zijn hoofd gooide. In Noordwijk werden ook twee mensen opgepakt.