Vrouw (21) aangehouden voor bedreigen Baudet tijdens betoging

VIDEODe politie heeft een vrouw (21) uit Nijmegen aangehouden naar aanleiding van de anti-racismedemonstratie van afgelopen zaterdag. Tijdens de demonstratie werden bedreigingen geuit.

Op een filmpje van UP!Netwerk was te zien dat er doodsbedreigingen werden geuit aan het adres van Thierry Baudet. Een vrouw, die zichzelf onherkenbaar had gemaakt met een doek voor haar gezicht, scandeerde: ,,Als je Thierry Baudet dood wil hebben, zeg dan ‘paf’.”

De politie startte in overleg met het Openbaar Ministerie een onderzoek naar de beelden van de demonstratie. Dat onderzoek bracht de politie op het spoor van de 21-jarige betoger.

Enkele duizenden mensen liepen mee in de demonstratie, die vooral was gericht tegen racisme, maar ook tegen de recente verkiezingsuitkomst. Forum voor Democratie haalde bij de provinciale verkiezingen woensdag de meeste stemmen.

Volledig scherm
© Up!Network NL
Volledig scherm
Deelnemers aan de anti-racismedemonstratie op de Dam in Amsterdam. © c
 1. Wanhoopsbrief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

  Wanhoops­brief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

  TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”
 2. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”