Politie, ambulance en dierenambulance kwamen ter plaatse.
Volledig scherm
Politie, ambulance en dierenambulance kwamen ter plaatse. © MediaTV

Vrouw zwaargewond na aanval drie agressieve honden: politie schiet honden dood

UpdateIn een woning aan de Rotterdamse Hilledijk is vannacht een vrouw zwaargewond geraakt nadat ze werd aangevallen door drie honden. De politie zag zich genoodzaakt om alle drie de beesten dood te schieten. 

Rond 01.45 uur vannacht spoedde de politie zich naar een woning aan de Hilledijk in Rotterdam-Zuid, omdat er een vrouw hard aan het gillen was. Ter plaatse bleek zij aangevallen te zijn door drie agressieve honden. 

Hondengeleiders van de politie hebben hierbij nog geprobeerd de honden tot rust te brengen, maar dit mocht niet baten. Uiteindelijk werden alle drie de honden doodgeschoten. 

Door het dolle heen

,,De honden waren dusdanig door het dolle heen dat de agenten niet bij de vrouw konden komen om haar te helpen”, aldus een woordvoerster. ,,Ze zagen dus geen andere optie dan de honden af te maken. Het is voor de agenten zelf ook erg heftig.” 

Dat laatste blijkt ook uit een tweet van de politie Charlois. Daarin is te lezen dat een van de betrokken agenten voor het slapen gaan zei deze ‘bizarre melding’ nooit meer te vergeten. 

De vrouw is met spoed en ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Of de honden eigendom waren van de vrouw en waarom zij werd aangevallen, is vooralsnog onbekend. 

Bloed

Buurtbewoners reageren vanmorgen geschrokken op het heftige incident in hun straat. Het bloed ligt nog op de stoep voor de woning, wanneer buren vertellen: ,,De honden hingen altijd gezellig uit het raam. Volgens mij waren er altijd twee honden in het huis. Het viel wel op dat ze vanaf maandag al aan het blaffen waren.’’

Om welk ras honden het gaat, weten de buren niet zeker. ,,Ze zijn zwart. Ik heb daar geen verstand van’’, reageert de huisbaas. ,,Het zijn pittbull-achtige honden, maar ze leken groter dan een pitbull’’, zegt één van de buren. Veel van de bewoners klagen over de straat, waar dit het tweede heftige incident in een half jaar tijd is.

Eerder dit jaar werd dezelfde straat opgeschrikt door een grote brand, waarbij een man uit het raam sprong. Het 27-jarige slachtoffer liep voorafgaand aan zijn val al zware brandwonden op. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Er kwam veel politie op de melding af.
Volledig scherm
Er kwam veel politie op de melding af. © MediaTV