Volledig scherm
© EPA

Waalre overspoeld door ramptoeristen

De omgeving van het zwaar beschadigde gemeentehuis in Waalre wordt overspoeld door ramptoeristen. Dat leidt tot langzaam langsrijdend verkeer, en veel mensen op fietsen die een glimp van de activiteiten van de technische recherche proberen op te vangen achter de zwarte schermen rond het raadhuis.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

De uitbaatster van het Stationskoffiehuis schuin tegenover het raadhuis heeft het lang niet meer zo druk gehad, vertelt ze. De terrassen buiten zitten vol, meest met bejaarde dagjesmensen die grijnzend zeggen toevallig in de buurt te zijn. Iedereen spreekt schande van de gebeurtenissen rond het gemeentehuis.

Woonwagenkamp
De verdenking valt in de gesprekken vaak op het naburige woonwagenkamp aan de Broekweg, verscholen achter een bedrijventerrein aan de rand van het dorp. Wie verwacht daar klassieke woonwagens aan te treffen, komt bedrogen uit. De chalets die er staan steken de woningen van de miljonairs in het rijke dorp naar de kroon.

Eind juni viel de politie binnen op het kamp. Er werd 600 kilo grondstoffen voor synthetische drugs gevonden. Niemand werd gearresteerd. Gevraagd naar een mogelijk verband houden autoriteiten van gemeente, politie en justitie de kaken stijf op elkaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.