Volledig scherm
Maarten van der Weijden. © EPA

Waar is Maarten nu? Volg hem live op de kaart

updateVan Leeuwarden naar Sneek, en door naar IJlst. Van Sloten naar Stavoren, door naar Hindeloopen en dan borstcrawlend door naar de volgende plaatsen. Maar waar is Maarten nu? Op de website van de Elfsteden Zwemtocht kan het live worden gevolgd via een digitale kaart. 

Het rode puntje op de digitale kaart is de exacte plek waar Maarten nu is. Je vindt de live-versie van de kaart hier.

Van der Weijden is vrijdagavond om 17.30 uur begonnen in Leeuwarden. Vanuit daar is hij (zie de kaart) naar beneden gezwommen, richting Sneek. Na een korte nacht kwam hij zaterdag aan in Sloten, om vervolgens door te zwemmen naar Stavoren en Hindeloopen. Zaterdagavond werden Workum en Bolsward afgestempeld, en zondagochtend was Harlingen aan de beurt. Na een goede nachtrust is hij vanmorgen begonnen aan het laatste traject richting Leeuwarden. Als alles volgens planning verloopt, komt hij daar vanavond rond 19.30 uur aan. 

De live kaart van Maarten zijn tocht is hier te vinden. 

Volledig scherm
Waar is maarten nu? Een printscreen van de kaart die te vinden is op 11stedenzwemtocht.nl © Google Maps
  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.