De Gelderlander doet onderzoek naar de uitgifte van fosfaatrechten aan melkveehouders. Daarvoor is informatie nodig van de overheid. Ondanks een dwangsom van de rechtbank, heeft de overheid hierover nog steeds geen besluit genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gelderlander doet onderzoek naar de uitgifte van fosfaatrechten aan melkveehouders. Daarvoor is informatie nodig van de overheid. Ondanks een dwangsom van de rechtbank, heeft de overheid hierover nog steeds geen besluit genomen. © Annina Romita

Waarom De Gelderlander dankzij fosfaatrechten elke dag 100 euro krijgt van de overheid

NIJMEGEN - Katsjing. En weer is de redactie 100 euro rijker. Sinds 1 oktober krijgt De Gelderlander dit bedrag elke dag uitgekeerd. Oplopend tot een maximum van 15.000 euro. Omdat de overheid er al meer dan een jaar over doet een besluit te nemen op een informatieverzoek van deze krant. 

12 reacties

 • Johnny

  2 jaar geleden
  Hier heeft de Gelderlander toch niet om gevraagd? Die hebben ook liever de informatie, waar ze wettelijk gezien gewoon recht op hebben. Wel jammer dat we dat met zn allen betalen.
 • CCC

  2 jaar geleden
  Moraalridder. Als u het zelf zou krijgen zou u ook geen nee zeggen
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Volgens mij ben je niet helemaal op de HOOGTE.
 • Tonny Keizers

  2 jaar geleden
  Geen idee of het hier op zijn plaats in maar via een Facebook bericht zag ik een boer die zijn koeien in een natuur getrouwde omgeving had na gemaakt. Hier werd de mest en urine afzonderlijk opgevangen. Daardoor kwam er geen of nauwelijks stikstof vrij. Dat zou gepromoot moeten worden en subsidies aan gegeven moeten worden Ook ben ik van mening dat ALLES wat onze wereld schaad extra geld moet kosten. Jullie zijn toch zo gek op Belasting te innen. Nou maak daar natuur belastend belasting (NBB) En zorg dan dat ALLE niet belastende producten gesubsidieerd worden. Biologisch. Ecologische ecco pr.
 • Jaap

  2 jaar geleden
  99% van de 100% procent melkveehouders welke nu nog actief is heeft door het verplaatsen van quotum van stoppende boeren naar doorgaande boeren toch echt wel fors geld betaald voor het quotum. Dus op het moment van het vervallen van het melk quotum en het overgaan van de fosfaat rechten hebben ze het melk quotum met een bepaalde waarde ingeruild voor fosfaat rechten. Dus ze hebben de waarde van het quotom ingeruild voor de waarde van fosfaat rechten. En de huidige boeren hebben de tijd dat het quotum zogenaamd gratis is vergeven helemaal niet meer megemaakt.