Wanhopige oproep familie verdwenen Max: ‘Dit is een kwelling, laat ons iets weten’

De familie van Max Meijer, de Nederlandse jongen van 23 die al meer dan tien dagen in Antwerpen vermist is, doet een emotionele oproep naar mensen die hem nog gezien hebben.

Max werd in de ochtend van 8 december voor het laatst gezien aan Het Eilandje in Antwerpen, na een nacht stappen met een vriend. De politie zocht vanmorgen nog met een sonarboot en een duiker in de dokken van Het Eiland, maar tevergeefs.

De familie van de jongen kwam vanuit Nederland naar Antwerpen om de zoekactie te volgen. Zijn moeder, zus, twee tantes en een oom zijn vertwijfeld en willen nieuws over de jongen uit Ossendrecht.

Hoop

,,Na twee dagen heb je het verdriet, dat je hem mist,” zegt Jappie Buijk, de oom van Max. ,,Na drie, vier dagen hoop je hem terug te vinden. De hoop wordt zo klein, het zoekgebied wordt gelukkig ook kleiner. Maar goed, de kans op een goede afloop is naar ons idee minimaal aan het worden.”

De familie hoopt alsnog iets te weten te komen. ,,Gewoon iets, al is het maar iets”, aldus Natasja Buijk, de tante van de jongen. ,,Een tip. Alles is bruikbaar. Want dit is gewoon een kwelling, hierin te blijven hangen en niets weten.”

Oproep

De zoekacties op het water zijn afgelopen, tot er nieuwe aanwijzingen zijn. De familie doet alsnog een laatste oproep naar mensen die Max die zondagochtend nog gezien hebben. ,,Degenen die hem hebben gezien, alsjeblieft, laat iets weten”, zegt zijn tante. ,,Al heb je kleine dingen gezien. Het kunnen de kleine dingen zijn die ons kunnen helpen. Graag. Heel graag.”

Volledig scherm
© screenshot
Volledig scherm
© Federale Politie