Volledig scherm
Doe nu de quiz! © AD

Wat weet jij van je woonplaats? Doe de quiz

Grote gemeentequizAankomende week mogen we weer naar de stembus, maar hoe goed ken je jouw woonplaats eigenlijk? Test het zelf! Selecteer je gemeente en laat je verrassen door de opmerkelijke feiten over de plek waar je woont. 

Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland gemeenten zijn waar bijna de helft van de winkelpanden leeg staat? En heb je je ooit afgevraagd hoeveel mensen in jouw woonplaats werkloos zijn, aan voetbal doen of overgewicht hebben? In deze quiz krijg je het antwoord. 

Deze quiz hanteert de gemeentelijke indeling van 2016. Bij enkele gemeenten is bij een of twee vragen geen data beschikbaar.  Na het antwoorden van een vraag krijg je ook te zien wat het antwoord (Nederland) te zien dat aangeeft hoe een doorsnee gemeente hierop scoort. Zit je in de Android-app en werkt het niet soepel? Probeer hem dan op de mobiele site. 

Dat was hem dan! Nu je de quiz hebt gemaakt, weet je hoe je gemeente er voor staat. Veel van de onderwerpen van deze quiz zijn ook van belang voor de lokale politiek. Weet je nog niet wat je gaat stemmen? Maak dan ook meteen even onze kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Deze quiz is samengesteld met zo recent mogelijke gegevens van het CBS  en NOC*NSF (meestal over 2016 of 2017).  Samenstelling: Thomas Boeschoten. Technische realisatie: Daan Louter (Flourish).