Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong

We noemen het lekken, maar het is gewoon sluwe Prinsjesdag-marketing

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Voor veel journalisten is de film All the presidents men dé reden dat ze journalist geworden zijn. U weet wel, de film over het Watergate-schandaal, over de journalisten Woodward en Bernstein die ervoor zorgden dat Richard Nixon moest aftreden als president van de Verenigde Staten.

Dustin Hoffman en Robert Redford die nachtenlang dossiers doorspitten, de ene sigaret met de andere aanstaken en woest op de typemachine rammend de democratie redden, met informatie die ze van Deep Throat doorgespeeld kregen. Hun anonieme informant, die hen in zijn regenjas in een parkeergarage stond op te wachten. Wát een verhaal. Wát een mannen.

  1. Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    De zogeheten ‘Green Deal’ van de Europese Commissie gaat milieuorganisaties niet ver genoeg. Greenpeace noemt de plannen die Brussel heeft om de EU te verduurzamen onvoldoende en te vaag. Volgens Milieudefensie houdt de commissie nog te veel taboes in stand. ,,Meer CO2-belasting heffen en intussen doorgaan met het uitdelen van tientallen miljarden subsidies voor olie, gas en kolen is dweilen met de kraan wagenwijd open’’, meent directeur Donald Pols.