Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong

We noemen het lekken, maar het is gewoon sluwe Prinsjesdag-marketing

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Voor veel journalisten is de film All the presidents men dé reden dat ze journalist geworden zijn. U weet wel, de film over het Watergate-schandaal, over de journalisten Woodward en Bernstein die ervoor zorgden dat Richard Nixon moest aftreden als president van de Verenigde Staten.

Dustin Hoffman en Robert Redford die nachtenlang dossiers doorspitten, de ene sigaret met de andere aanstaken en woest op de typemachine rammend de democratie redden, met informatie die ze van Deep Throat doorgespeeld kregen. Hun anonieme informant, die hen in zijn regenjas in een parkeergarage stond op te wachten. Wát een verhaal. Wát een mannen.

  1. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
    video

    Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.