Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

We willen kennelijk in de politiek clowns, stuntmannen en onheilsprofeten

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

In de buurt van de Tempelberg in Jeruzalem kuierde Tunahan Kuzu, voorman en branieschopper van Denk, ostentatief rond met een Palestijnse vlag, net zo lang tot hij door militairen zou worden aangesproken. Dit akkefietje werd door zijn kornuiten op telefoons vastgelegd, louter met één simpel doel: de beelden zo snel mogelijk op Facebook verspreiden, in de hoop dat de conservatieve achterban zou applaudisseren en niet vergeten om donderdag te stemmen.

 1. Bloedstollende minuten voor terrasbezoekers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Bloedstol­len­de minuten voor terrasbe­zoe­kers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.