Volledig scherm
PREMIUM
Paul de Leeuw © AD/Jacqueline de Haas

Week zonder vlees? Nee, niet gelukt

COLUMNPaul de Leeuw schrijft wekelijks over wat hem bezighoudt.

Een week geen vlees? Het is me niet gelukt. Ik ben er geeneens aan begonnen. Van alle kanten werd me gevraagd: ,,Doe jij ook nog mee?''

,,Waaraan? De Postcodeloterijkanjer?''

Ik vernam te laat over deze week zonder vlees. Ik had wel net tarbotgraten in huis gehaald om een lekkere gevulde vissoep te maken, maar toen stond ook de grote pan verse vleesbouillon al op het gasfornuis, met daarnaast een heerlijk pruttelend pannetje hachee.

Toen ik in abri’s de Suit­supply-posters zag waarop zoenende mannen zijn weggekrast met grote zwarte pennenstreken, begreep ik dat er iets zonder vlees bezig was. En de steen door de ruit van een Joods restaurant maakte duidelijk dat sommigen tegen een bepaald soort vlees zijn.

  1. Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

    Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

    De komende dagen ligt in een flink deel van het land de temperatuur ruim boven de 30 graden. Het KNMI heeft voor heel Nederland (uitgezonderd de Wadden) code oranje afgegeven. Later deze week is er zelfs kans dat er een weeralarm, een code rood, komt. Het RIVM heeft inmiddels ook een hitteplan afgekondigd voor heel Nederland. Donderdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen oplopend tot 38 graden.