Volledig scherm
PREMIUM
Paul de Leeuw © AD/Jacqueline de Haas

Week zonder vlees? Nee, niet gelukt

COLUMNPaul de Leeuw schrijft wekelijks over wat hem bezighoudt.

Een week geen vlees? Het is me niet gelukt. Ik ben er geeneens aan begonnen. Van alle kanten werd me gevraagd: ,,Doe jij ook nog mee?''

,,Waaraan? De Postcodeloterijkanjer?''

Ik vernam te laat over deze week zonder vlees. Ik had wel net tarbotgraten in huis gehaald om een lekkere gevulde vissoep te maken, maar toen stond ook de grote pan verse vleesbouillon al op het gasfornuis, met daarnaast een heerlijk pruttelend pannetje hachee.

Toen ik in abri’s de Suit­supply-posters zag waarop zoenende mannen zijn weggekrast met grote zwarte pennenstreken,
 begreep ik dat er iets zonder vlees bezig was. En de steen door de ruit van een Joods restaurant maakte duidelijk dat sommigen tegen een bepaald soort vlees zijn.