Demonstratie tegen homogeweld.
Volledig scherm
Demonstratie tegen homogeweld. © ANP

Wéér geweld tegen homo in Amsterdam: man met glas gestoken

In Amsterdam is gisteravond een homoseksuele man met een stuk glas gestoken door een 14-jarige jongen. Het slachtoffer zat samen met iemand anders in een kano. Toen ze door jongeren werden uitgescholden  om hun geaardheid en verhaal kwamen halen, raakten ze slaags. De politie heeft drie tieners opgepakt.

Het incident vond plaats in de J.C. van Epenstraat In het Oostelijk Havengebied.  De politie bevestigt tegen de Amsterdamse nieuwszender AT5  dat de twee mannen slachtoffer werden van anti-homogeweld.  Het slachtoffer raakte gewond aan zijn onderarm en werd met een ambulance afgevoerd.

De belagers gingen er daarna vandoor, maar konden op basis van een signalement nog diezelfde avond worden opgepakt. De verdachten zijn drie jongens van 14 en 15 jaar oud. Ze staan bij de politie bekend vanwege overlastgevend gedrag. Degene die gestoken heeft, is 14 jaar oud 

,,Wij nemen de zaak zeer hoog op’’,  zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. ,,De recherche onderzoekt de zaak. Mochten er meer jongens bij betrokken zijn, dan moeten die van de straat om zich te verantwoorden voor wat hier gebeurd is.’’

Op dit kaartje is te zien waar in Amsterdam het incident plaatsvond

Een ander stel  in Amsterdam-Oost werd in een maand tijd al twee keer slachtoffer van anti-homogeweld. Ze werden op eerste paasdag aangevallen en bespuugd door jongeren omdat ze hand in hand over straat liepen.  Inmiddels zijn in die zaak drie verdachten aangehouden.

Bekijk hieronder onze meest bekeken video's van dit moment: