Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Shutterstock

Weer warmterecord: warmste meinacht sinds 1901

Afgelopen nacht is extreem zacht verlopen. In De Bilt kwam de temperatuur niet onder de 18,3 graden uit. Dat was sinds in 1901 met de metingen is begonnen nog nooit in mei is voorgekomen, meldt Weerplaza. Het meirecord voor een nacht stond op 16,9 graden en dat dateert van zes jaar geleden.

Het belooft vandaag weer een zonnige dag te worden met hoge temperaturen. In het zuiden komen meer wolken voor en daar kan het 's middags plaatselijk stevig regenen en onweren. Het KNMI heeft hiervoor code geel gegeven. In De Bilt worden tot middernacht geen temperaturen onder de 19 graden verwacht.

  1. 'Kant en klare handleiding voor opvang getraumatiseerd kind bestaat niet'
    PREMIUM

    'Kant en klare handlei­ding voor opvang getraumati­seerd kind bestaat niet'

    'Het kind is opgevangen in een pleeggezin'. Het is vaak een bijzin bij nieuwsverhalen over kinderen die thuis verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. Zoals bij het 8-jarige Duitse jongetje dat jarenlang door zijn ouders werd mishandeld, amper te eten kreeg en in een kist moest slapen. Of onlangs de jongen van 10 die door zijn moeder via het dark web werd aangeboden aan pedofielen en tientallen keren seksueel werd misbruikt.