Ongeluk op A28 bij Zwolle.
Volledig scherm
Ongeluk op A28 bij Zwolle. © Rijkswaterstaat

Weggelopen drankrijder opgepakt na ravage op A28 bij Zwolle

Het ongeluk op de A28 bij Zwolle-Zuid vanmiddag blijkt veroorzaakt door een drankrijder. De politie hield kort na het ongeluk een man aan die maar liefst vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had. De man had bovendien de plaats van het ongeval verlaten.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 16.00 uur ter hoogte van de brug over de IJssel. Het incident resulteerde in een ravage op de snelweg, waardoor drie van de vier rijstroken werden afgesloten. De veroorzaker van het ongeval bleek echter nergens meer te bekennen. 

De politie startte daarom een zoektocht naar de bestuurder en kreeg van omstanders een signalement mee. Enkele minuten later werd de man, samen met een tweede persoon, aangetroffen. Ze roken allebei sterk naar alcohol. Een blaastest bij de bestuurder resulteerde in een score van maar liefst 1215 ug/l (bijna 2,8 promille). 

Dat is bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De man werd aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de ongevalslocatie. Hij zal bovendien niet verzekerd zijn voor de gemaakte schade, aangezien hij onder invloed was.

  1. Kaz werkt normaal in internationale conflictgebieden, maar is nu nodig in Nederland
    PREMIUM

    Kaz werkt normaal in internatio­na­le conflictge­bie­den, maar is nu nodig in Nederland

    Hij werkte onder hoogspanning in internationale conflictgebieden, maar heeft zijn werkterrein nu noodgedwongen naar Nederland verlegd. Want de coronacrisis drukt zwaar op artsen en verpleegkundigen, en Kaz de Jong leert hen daarmee om te gaan. Juist nu de maatschappij weer opstart is hij extra alert. ‘Dit is pas het eind van het begin’, zegt de trauma- en klinisch psycholoog van Artsen zonder Grenzen.