Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Wie de houding van anderen wil begrijpen, moet het werk van deze schrijver lezen

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De afgelopen weken woonde ik grotendeels op onze zolder, waar mijn werkkamer zich bevindt. Beneden hoorde ik het gekir en het gekrijs van de kinderen, maar telkens moest ik me bedwingen om geen poolshoogte te nemen - elke prikkel zorgde voor vertraging.

Een van de taken die volbracht moest worden, was het afronden van het Boekenweekessay van volgend jaar. Dat is gelukt. Een mooie bijkomstigheid: ik mocht veel lezen, ook werk dat ik vroeger had verslonden, maar dat desondanks uit mijn geheugen was verdampt.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.