Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r. Rogier Taal, Joost Meuleman, Kevin Vlijm en Bart van den Hazel uit Ermelo. Ze houden wel van een pilletje. © Foto Freddy Schinkel

Wiet en pillen op Lowlands: Genoeg drugs, maar ook geen Sziget-achtige toestanden

Een joint, xtc of ketamine. Van drugs op festival Lowlands in Biddinghuizen kijkt niemand op. Wel verbazen de festivalgangers zich over de grootschalige drugshandel waar vorige week twee Nederlanders voor werden opgepakt tijdens het Hongaarse festival Sziget. Kan dat ook op Lowlands? Op zoek naar wiet en pillen op de festivalcamping. ,,Voordat je het weet lig je schuimbekkend in de greppel.” 

Een jongeman sputtert tegen. Het haalt weinig uit. De hekken aan de rand van de Lowlands-camping vliegen open. 

Een aantal beveiligers maakt de weg vrij terwijl nat gespoten jongeren uit de ‘wasmachine’ (dat op Lowlands geldt als een onmisbaar doucheritueel) aan de kant gaan. 

De aanhouding verloopt razendsnel. De meeste campinggasten hebben het nauwelijks door. ,,Wat daarnet gebeurde?”, herhaalt een oudere beveiliger de vraag. ,,Iemand had drugs bij zich. Harddrugs.”

Hoeveel? ,,Geen idee. Hij gaat naar een kantoortje buiten het terrein. Speciaal ingericht voor mensen die we oppakken met drugs. Dat gebeurt een paar keer per dag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’
    video

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’