Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r. Rogier, Joost, Kevin en Bart uit Ermelo. Ze houden wel van een pilletje. © Foto Freddy Schinkel

Wiet en pillen op Lowlands: Genoeg drugs, maar ook geen Sziget-achtige toestanden

Een joint, xtc of ketamine. Van drugs op festival Lowlands in Biddinghuizen kijkt niemand op. Wel verbazen de festivalgangers zich over de grootschalige drugshandel waar vorige week twee Nederlanders voor werden opgepakt tijdens het Hongaarse festival Sziget. Kan dat ook op Lowlands? Op zoek naar wiet en pillen op de festivalcamping. ,,Voordat je het weet lig je schuimbekkend in de greppel.” 

Een jongeman sputtert tegen. Het haalt weinig uit. De hekken aan de rand van de Lowlands-camping vliegen open. 

Een aantal beveiligers maakt de weg vrij terwijl nat gespoten jongeren uit de ‘wasmachine’ (dat op Lowlands geldt als een onmisbaar doucheritueel) aan de kant gaan. 

De aanhouding verloopt razendsnel. De meeste campinggasten hebben het nauwelijks door. ,,Wat daarnet gebeurde?”, herhaalt een oudere beveiliger de vraag. ,,Iemand had drugs bij zich. Harddrugs.”

Hoeveel? ,,Geen idee. Hij gaat naar een kantoortje buiten het terrein. Speciaal ingericht voor mensen die we oppakken met drugs. Dat gebeurt een paar keer per dag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.