Volledig scherm
Echtpaar Van Raalte moest twee wietplanten weghalen, deed dat niet en vervolgens zijn ze door onbekenden weggehaald. © Frans Paalman

Wietplanten Jan en Jannie uit Hasselt verdwenen: ‘We deden even boodschappen, politie haalde ze weg’

VideoGrote verbazing bij Jan (73) en Jannie (68) van Raalte uit Hasselt. Hun twee wietplanten zijn maandagochtend weggehaald terwijl ze een boodschap aan het doen waren. Agenten haalden de planten weg, zo stelt het paar, dat navraag deed bij de politie. 

Dat wist het echtpaar aanvankelijk niet. 

,,We hebben een boodschap gedaan in Staphorst. Mijn man keek toen we thuiskwamen of de wietplanten er nog stonden, maar ze bleken omgezaagd en weg te zijn. Hij is helemaal van streek”, zegt de 68-jarige Jannie. Jan gebruikt de plant om wietolie te maken zodat Jannie minder huidklachten heeft, maar door een anonieme melding dreigde de politie de planten weg te halen.

Het echtpaar had eerst geen idee wie het heeft gedaan. ,,De politie had op zijn minst kunnen zeggen dat ze dit gedaan hebben of van plan waren om te doen. Er hangt geen briefje of iets anders.” Een belletje met de politie zorgde voor opheldering, stelt het paar. 

De planten zouden eerst zaterdag worden weggehaald door de politie, maar dat gebeurde niet, tot opluchting van het echtpaar. 

Het stel zegt de planten nodig te hebben om medicinale wietolie van te maken, voor Jannie die aan een huidziekte lijdt. Daarover vertelt Jan in deze video:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksverbod wordt één grote ramp’
    PREMIUM

    Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksver­bod wordt één grote ramp’

    Een totaalverbod op de verkoop van sigaretten gaat dramatische consequenties hebben voor eigenaren van tankstations. Dat zegt pomphouder Ewout Klok. De 53-jarige ondernemer uit Hoogeveen roept het kabinet op om eerst de effecten van een tabaksverbod te laten onderzoeken voor deze‘rigoureuze en ondoordachte maatregelen’ van kracht gaan. ,,Als dit doorgaat, wordt het een ramp in Nederland.”