Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Wijsheid komt helemaal niet met de jaren’

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Het allerbelangrijkste inzicht dat ik tijdens het afgelopen jaar kreeg, was dat wijsheid helemaal niet met de jaren komt. Ik merk aan verschillende zaken dat mijn transitie van jongetje naar man bijna is voltooid.

Een paar voorbeelden: mijn generatiegenoten stopten langzamerhand met profvoetbal, werden politieke leiders van hun partij en kregen net als ik met lichamelijke slijtage te maken.

Er werden gezinnen gesticht, huisje-boompje-beestje, conform de verwachtingen van de maatschappij. In mijn puberteit was de zoektocht naar identiteit vrijblijvend (gabber, gothic, hipster), tegenwoordig is dat proces allesomvattend.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.