Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid wordt tijdens een onaangekondigd protest op 10 oktober 2020 op het Plein in Den Haag aangehouden. De politie heeft de demonstratie beëindigd.
Volledig scherm
Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid wordt tijdens een onaangekondigd protest op 10 oktober 2020 op het Plein in Den Haag aangehouden. De politie heeft de demonstratie beëindigd. © ANP

Willem Engel (Viruswaarheid) voor rechter vanwege opruiing: ‘Misschien moeten we agenten onder burgerarrest gaan stellen’

Willem Engel, voorman van de actiegroep Viruswaarheid, moest dinsdagmiddag voor de politierechter in Den Haag komen. Hij wordt verdacht van ‘opruiing tegen het openbaar gezag’. Ook negeerde hij een demonstratieverbod.

  1. ‘Superopa’ trakteerde buurtkids op Mac in ruil voor huiveringwekkende seks: ‘Hap, hap, hap’
    PREMIUM

    ‘Superopa’ trakteerde buurtkids op Mac in ruil voor huivering­wek­ken­de seks: ‘Hap, hap, hap’

    Snoep, zakgeld, alcohol, videospelletjes, nerfpistolen, sigaretten, Pokémonkaarten en bezoekjes aan de McDonald’s. De 70-jarige Cees de J. overlaadde een groep buurtkinderen in Alblasserdam jarenlang met allerlei cadeaus. Een ‘superopa’, zoals de moeder van twee broertjes hem omschreef. Maar achter de deur van zijn flatwoning vonden tegelijkertijd de meest huiveringwekkende seksuele handelingen plaats met kinderen van 6 tot en met 14 jaar.