Mallorca.
Volledig scherm
Mallorca. © Still

Woede om belaagde officier van justitie in zaak-Mallorca, OM onderzoekt smaad en laster

Een officier van justitie wordt op grote schaal lastiggevallen en beschuldigd van belangenverstrengeling in de zaak rondom de op Mallorca doodgeschopte Carlo Heuvelman. Op sociale media wordt de indruk gewekt dat de officier de moeder zou zijn van een van de verdachten, maar dat is onzin. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of ze iemand kan vervolgen voor smaad en laster. ,,Onze officier heeft niet de fijnste dag van haar leven.”

11 reacties

 • wim Rikken

  2 maanden geleden
  Als ik het goed lees kost het vertalen langer dan het onderzoek in en door spanje en het schrijven van het proces verbaal. Ik vind het knap.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Ik ken nog iemand die niet de fijnste dag van zijn leven had. Empathie, is het OM nooit op te betrappen.
 • P Van de Kaa

  2 maanden geleden
  Wat mij betreft komt er een wet die regelt dat je alleen nog met je digiD kan inloggen op social media. Wellicht dat dat helpt om te zorgen dat mensen eerst 3 x nadenken wat ze online zetten.
 • Nicky Jansen

  2 maanden geleden
  Rechtvaardige, en dus zware straffen voor deze moordenaars die laf op de vlucht slaan om hun straf te ontlopen: daarmee kun je het beeld van vermeende klasse justitie laten kantelen. Ik hoop dat OM en de rechterlijke macht dit ook begrijpen. Slappe strafjes 'omdat de jongens al hard genoeg zijn aangepakt in de media', zoals je zo vaak leest, gaat hier niet werken om het gevoel van rechtvaardigheid in NL een boost te geven.
 • Anton van Driel

  2 maanden geleden
  Dank mattie voor, wederom, een zeer diepgaande reactie, echter is er reden genoeg om te bedenken dat er iets niet klopt. Dergelijke vaagheden zien we ook in de geseponeerde rechtzaak tegen de kopschoppers op de kermis Groesbeek. Ook daar worden er een aantal zeer agressieve jonge heren vakkundig uit de wind gehouden door het OM. Beetje simpel om gelijk je favoriete term erbij te pakken terwijl de feiten voor zich spreken. Bij elke andere zaak in t buitenland word je aan je lot overgelaten.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.