Een oudere in het verpleeghuis tijdens de coronacrisis, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oudere in het verpleeghuis tijdens de coronacrisis, foto ter illustratie. © ANP / Robin Utrecht

Woede over loslaten zwaarbevochten personeelsnorm in de ouderenzorg: ‘Je wordt er cynisch van’

Politici, pleitbezorgers zoals Hugo Borst en belangenorganisaties zijn woedend over een kabinetsplan om soepeler om te gaan met de norm dat er in de ouderenzorg minstens twee medewerkers zijn op acht verpleeghuisbewoners. Daardoor zijn er straks tienduizend minder extra arbeidsplaatsen nodig en wordt er geld bespaard.    

4 reacties

 • S Schiltmans

  1 maand geleden
  Het probleem is gewoon dat er nooit genoeg geld of mensen zal zijn om de toenemende vraag naar zorg aan te kunnen. Afgelopen jaren is steeds meer geld naar de zorg gegaan; maar als het zo door gaat, gaat van alle belastinginkomsten 1/3 deel naar de zorg en moet 1 op de 3 mensen in de zorg werken. Dat kan dus niet. We zitten helaas in een periode dat we met z'n allen met minder toe moeten komen en dat gaat pijn doen.
 • Corien Rem

  1 maand geleden
  Dieptriest. Weer zo'n verbijsterende uitwas van liberaal beleid waardoor mensen worden vermorzeld ten behoeve van het Grote Geld. Want geld is er wel, maar het verdwijnt steeds sneller in de zakken van degenen die toch al meer dan genoeg hebben. Gaat er door de toeslagenaffaire, boerenprotesten, coronarellen, huizencrisis en leegloop van zorg en onderwijs nog steeds geen lampje branden bij degenen die deze regering in het zadel houden? Hebben zij geen bejaarde ouders die snakken naar aandacht?
 • H.E.M. Arts

  1 maand geleden
  Voor de meer vermogenden onder ons zijn er de afgelopen jaren particuliere tehuizen voor ouderenzorg ontstaan met een groot zorgaanbod en veel vertier. Wat niet door de zorgverzekering vergoed wordt, kan door bewoners hiervan zelf betaald worden. Ik vraag me hierbij o.a. af in hoeverre deze particuliere tehuizen zorgmedewerkers wegplukken bij andere zorginstellingen. Er sprake is van onderscheid/tweedeling in zorg?
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  Begin maar met schrappen van onnodige administratie en managers dat levert veel meer geld op.