Volledig scherm
© Shutterstock

Woningen ontruimd na poging plofkraak in Emmen

In het Drentse Emmen moesten na een vermoedelijke poging tot plofkraak de bewoners van enkele panden uit voorzorg worden geëvacueerd. Dat meldt de politie. Volgens RTV Drenthe gaat het om drie mensen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed onderzoek bij de geldautomaat naar de aanwezigheid van explosieven. De bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen zorginstelling. Na enkele uren werd het afgezette gebied vrijgegeven en konden de bewoners terugkeren naar hun woningen.

Twee supermarkten en andere winkels in winkelcentrum De Rietlanden, die aanvankelijk tot nader order gesloten moesten blijven, konden volgens de politie Drenthe op tijd hun deuren openen.

Van de daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

  1. Boeren protesteren bij provinciehuizen, Drenthe schort stikstofregels op

    Boeren proteste­ren bij provincie­hui­zen, Drenthe schort stikstofre­gels op

    Op verschillende plekken in Nederland zijn boeren vanmorgen vertrokken naar provinciehuizen om daar om 12.00 uur te protesteren tegen de stikstofmaatregelen. Bij de provinciehuizen in Groningen, Arnhem, Zwolle en Lelystad staat het vol met tractoren. De voertuigen zorgen voor veel vertraging op de provinciale wegen, vooral in het noorden van het land. De provincie Drenthe heeft al aangekondigd de stikstofregels op te schorten.