Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Yago R. terug naar Nederland? We zijn niet gek in dit land!

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Afgelopen weekend gaf hij een tweetal interviews. De strekking was duidelijk: hij vindt vooral zichzelf heel zielig.

Hij verklaarde bijvoorbeeld aan de BBC: ‘Ik heb een ellendig leven gehad, ik ben gevangengezet, gemarteld, ik leefde in angst (...) Het was mijn fout om te gaan, maar ik kwam er niet uit als een overwinnaar.’ De vraag die dan meteen rijst, is of hij ook om een terugkeer zou bedelen als IS wél die gedroomde overwinning op andersdenkenden had geboekt. Ik vermoed van niet.

Wat ook fascineert, is dat hij op 23-jarige leeftijd trouwde met een meisje van 15 jaar, maar daar niet het probleem van inziet. Inmiddels is haar Britse nationaliteit trouwens ingetrokken, zodat zij nu officieel als stateloze burger door het leven gaat. 

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.