Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Yago R. terug naar Nederland? We zijn niet gek in dit land!

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Afgelopen weekend gaf hij een tweetal interviews. De strekking was duidelijk: hij vindt vooral zichzelf heel zielig.

Hij verklaarde bijvoorbeeld aan de BBC: ‘Ik heb een ellendig leven gehad, ik ben gevangengezet, gemarteld, ik leefde in angst (...) Het was mijn fout om te gaan, maar ik kwam er niet uit als een overwinnaar.’ De vraag die dan meteen rijst, is of hij ook om een terugkeer zou bedelen als IS wél die gedroomde overwinning op andersdenkenden had geboekt. Ik vermoed van niet.

Wat ook fascineert, is dat hij op 23-jarige leeftijd trouwde met een meisje van 15 jaar, maar daar niet het probleem van inziet. Inmiddels is haar Britse nationaliteit trouwens ingetrokken, zodat zij nu officieel als stateloze burger door het leven gaat. 

  1. Vuilniswagenchauffeur voorkomt ongeluk door wegblokkade bij gekantelde caravan

    Vuilniswa­gen­chauf­feur voorkomt ongeluk door wegblokka­de bij gekantelde caravan

    Toen Dirk van Mourik vanmiddag een gekantelde caravan op de A9 richting Alkmaar zag, zette hij zijn grote vuilniswagen vlak voor de caravan stil. Op die manier voorkwam hij levensgevaarlijke situaties op de weg. Op sociale media wordt de vuilniswagenchauffeur nu als held onthaald, maar zelf is hij er broodnuchter onder. ,,Ik dacht: of nu naar huis of die mensen even helpen. Toen ben ik de linkerbaan op gedoken”, zegt hij tegen NH Nieuws.