Volledig scherm
© Videostill

Zaak rond moord op Derk Wiersum in de Ochtend Show to go

Correspondent Karlijn van Houwelingen en verslaggever Victor Schildkamp zijn morgen te zien in De Ochtend Show to go. Van Houwelingen praat ons bij over de laatste ontwikkelingen in Amerika en over haar boek Dit is Amerika, over de strijd der seksen in Trumps macholand, dat vrijdag uitkomt. Morgen komt Giërmo B. voor de rechter die verdachte is in de geruchtmakende zaak rond de moord op Derk Wiersum. Schildkamp vertelt ons alles wat we moeten weten. De show wordt gepresenteerd door Roel Maalderink en is vanaf 07.30 uur live te zien via onze app en op deze site.

Bij het gerechtshof in Den Bosch gaat morgen de zaak tegen Johanna H. verder. De Amersfoortse vrouw zou in 2002 en 2004 haar pasgeboren baby’s hebben gedood. De lichaampjes verborg ze in een koektrommel en een beautycase. Verslaggever Marco Willemse van AD Amersfoortse Courant geeft toelichting. 

Gita Klopper probeert met haar initiatief Connect Generations de eenzaamheid in Nederland tegen te gaan. Ze praat ons bij over haar prachtige initiatief. 

Esther Kef uit Amsterdam start zondag 26 januari een langlauftocht van 1000 kilometer dwars door de Italiaanse Alpen. Ze wil hiermee aandacht vragen voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij. Ze vertelt alles over haar motivatie voor deze bijzondere onderneming.

Internationaal profileren we ons niet meer als ‘Holland’, voortaan zijn we alleen nog maar ‘Netherlands’. Dat is beter voor onze ‘branding’ aldus het Nederlands bureau voor toerisme. Volgens buitenlandse marketingexperts slaat de nieuwe campagne de plank totaal mis. Oud-marketingmanager bij het Nederlands Bureau voor toerisme Stephen Hodes laat zich bij ons in de studio horen over deze uitspraak.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de Ochtend Show to go.

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.
  2. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.