Volledig scherm
© De Ochtend Show to go

Zaak terreurverdachten, onvrede over Eredivisietijden en beste bartender in De Ochtend Show to go

In De Ochtend Show to go van maandag 19 augustus praat Cyril Rosman ons bij over de zaak van de terreurverdachten die vorig jaar opgepakt werden. Matthijs Keuning legt ons uit waarom voetbalsupporters ontevreden zijn met de nieuwe Eredivisietijden op zondagavond. Ook live in de studio is Tess Posthumus, die in 2018 uitgeroepen werd tot beste vrouwelijke bartender. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.

Tijdens een grote politieactie vorig jaar september werden zeven verdachten opgepakt voor het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland. Het plan van de groep was volgens het Openbaar Ministerie om met bomvesten, kalasjnikovs en een autobom veel slachtoffers te maken bij een evenement in Nederland. Een van de verdachten kwam vrij snel weer vrij, de andere zes moeten zich verantwoorden voor wat een voor Nederland ongekend groot aanslagplot lijkt. Verslaggever Cyril Rosman praat ons bij over de zaak.

Matthijs Keuning van Supporterscollectief Nederland vertelt ons over de onvrede onder voetbalfans in Nederland: een aantal Eredivisiewedstrijden wordt nu op zondagavond gespeeld. In veel landen wordt er al langer gevoetbald op zondagavond, zoals in België. We bellen met Frank Eeckhout, voorzitter van de Belgische supportersclub 41 R.S.C. Anderlecht. Hij vertelt ons hoe dit er in België aan toe gaat en wat zij ervan vinden.

Ook te gast is Tess Posthumus. Zij werd in 2018 uitgeroepen tot beste vrouwelijke bartender van de wereld en heeft net haar nieuwe boek af: ‘Masterclass Cocktails’.

Na een twee jaar durende renovatie gaat de Maastunnel in Rotterdam morgen weer open voor verkeer. Verslaggever Jelle Akerboom spreekt live met de eerste mensen die de nieuwe Maastunnel door mochten.

Volg De Ochtend Show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.