Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Zadel de thuiszorg niet met jouw kattenbak op!

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

6 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  3 dagen geleden
  Zo moeilijk is het niet om een kattenbak schoon te maken. Bij een baas werken moet ook als je pijnklachten hebt, Ik heb jaren zo gewerkt en leef ook nog, gewoon doorbijten.
 • ronald van ooijen

  4 dagen geleden
  Terecht dat ze de kattenbak niet verschoond. Het is niet alleen de bak omkiepen en vullen met grit. Maar ze moet zich daarna nog grondig wassen, want de kans op ziektekiemen is groot. Gelukkig heeft ze geen hond, moest ze die ook nog uitlaten. Dus alleen een huisdier als je er voor kan zorgen evt de bak hoog zetten zodat zelf de bak leegt.
 • Marianne Heuvel

  4 dagen geleden
  Nou ik snap het wel. Huishoudelijke hulp komt eens per week. En dan een kattenbak een week in huis staat denk dat het voor de bewoners ook niet echt aangenaam is om te ruiken. Je laat ook niet een poes een week lang in de zelfde pak zijn behoefde doen. Zorg dan als je huis dieren hebt dat iemand het in je omgeving kan doen.
 • gejah nijman

  4 dagen geleden
  Toch erg harteloos Linda, voor mensen met een handicap is dit pure therapie. Ik snap dat de zorg overbelast is, ze mogen toch al bijna niets meer. Strijken bijvoorbeeld doen ze echt niet meer. Moet je maar spullen kopen die niet gestreken hoeven worden. Ik zou hier intens verdrietig van worden. Misschien de thuiszorg eens beter belonen? Het zijn slecht betaalde banen. Ik zou die kattenbak toch echt even meenemen en dit niet vermelden.
 • Jeanine Koelewijn

  4 dagen geleden
  Volgens mij gaat het in dit geval om de wmo huishoudelijke hulp. Niet om de verpleegkundige of verzorgende die voor medicatie, douchebeurt of steunkousen komt. Het schoonmaken van de kattenbak lijkt me nu niet de grootste moeite.