Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Ze deed alsof ze sliep tijdens aanranding, een besluit met grote gevolgen

Hoge RaadHij kreeg een taakstraf omdat hij het oppasmeisje had aangerand toen hij stomdronken terugkeerde na een avondje carnaval. Maar de Hoge Raad haalt nu een streep door die straf: het slachtoffer deed alsof ze sliep en dus is dwang niet voldoende bewezen, aldus het opmerkelijke arrest.

De wanhoop was groot, zo blijkt uit berichten van het toen 17-jarige oppasmeisje uit het Brabantse dorpje Chaam aan haar familieleden: ,,Ik word lastiggevallen (…) ik moet weg (…) Niemand helpt, reageer alsjeblieft.”

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.