‘Ze weten in Minecraft perfect een hut te bouwen, maar in het echt lukt het gewoon niet’

Met de komst van een Xbox op zijn slaapkamer en de introductie van het schietspel Fortnite ging het ‘mis’. Liam (11) speelde steeds minder buiten en wilde vooral gamen. Moeder Bianca van Roshum loopt intussen rond met ‘een continu schuldgevoel’. ,,Ik twijfel steeds of ik het wel goed doe.”

Spelen haar kinderen wel genoeg buiten? Zitten ze niet te lang aan een schermpje gekluisterd? Maar ja, te weinig tijd om te gamen is ook zielig. Nu kan het immers nog, op de middelbare school wordt dat weer anders. Moeder Bianca van Roshum voert steeds een innerlijke strijd over de opvoeding van haar twee kinderen. Vooral zoon Liam (11) zit dolgraag achter een scherm om online te gamen. Hoe erg is dat? Moet ze het niet gewoon loslaten? 

  1. René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbeweging’

    René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbewe­ging’

    De 24-jarige René V., die ervan wordt verdacht vanuit zijn auto vier vrouwen te hebben gestoken, kon worden opgespoord doordat een slachtoffer van een eerder incident in Schagen het kenteken van zijn auto had genoteerd. Dit bleek vandaag bij het begin van zijn strafzaak. V. zegt zich zeer weinig meer van alles te herinneren, mede doordat hij tijdens de verschillende steekpartijen vaak onder invloed was van drugs.