Volledig scherm
PREMIUM
Inzet: Jan Froudaine. Rechts zijn oude huis. © PZC/Google Maps

Zeeuw verkocht huis aan 'steenrijke’ oplichter: ‘Ik sloeg mijn handen kapot op de muur’

Alles ging gesmeerd. Een 78-jarige ‘miljonair’ zou het huis van Jan Foudraine in Goes betalen met geld van zijn Amerikaanse rekening. In de tussentijd kocht Foudraine alvast een nieuw huis in Zierikzee. Maar het geld uit Amerika kwam niet, in tegenstelling tot de stress, ruzies en financiële problemen. 

Begin 2018 zette Jan Foudraine (41) zijn huis aan de Glenn Millerlaan te koop. Al snel kwamen de zelfverklaarde miljonair Jan de K. en zijn vriendin langs voor een bezichtiging. Ze waren zo gecharmeerd van de vrijstaande woning, dat ze een bod deden. Na wat onderhandelingen was de koop rond, iets onder de vraagprijs van 365.000 euro, maar dat maakte Foudraine niet uit. Hij kon gaan samenwonen met zijn vriendin in Zierikzee en was blij dat het allemaal snel geregeld was.  

‘Hij liep te koop met zijn geld’

Foudraine ontmoette het bejaarde echtpaar voor het eerst bij het tekenen van de koopovereenkomst. ,,Het was een oude man, wel vriendelijk, maar hij liep wel echt te koop met zijn geld", zegt Foudraine. ,,Hij zei dat hij een ‘groot spulletje’ had verkocht in België en dat hij piloot was geweest.” De K. vond het huis eigenlijk wat klein, hij had veel grotere huizen gehad. Maar omdat ziekenhuis Adrz dichtbij was en zijn zus in de straat erachter woonde (Duke Ellingtonlaan), vond de De K. het huis toch ‘interessant’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Wanhoopsbrief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

  Wanhoops­brief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

  TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”
 2. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”